Мигранти покушали да пређу Дрину па остали на пола реке

Група илегалних миграната покушала је да пређе реку Дрину на подручју Зворника, како би из Србије прешла у БиХ, али су их у томе спречили службеници Граничне полиције БиХ и водостај који је почео да расте, па су остали заглављени на острву без могућности да се врате или наставе пут.

Командир Јединице граничне полиције Зворник Мирел Имамовић изјавио је да су при покушајима преласка илегални мигранти све чешће агресивни, преноси сарајевскиi портал Кликс.

"Моја патрола је уочила групу. Због наше реакције они су стали на једном острву између БиХ и Србије и сада су на ничијој земљи, јер није дефинисана тачна граница на реци Дрини. Дрина јесте граница, али тачну границу нико не може да зна. Они се налазе на малом острву јер је хидроелектрана пустила воду која надолази и илегални мигранти тренутно не могу ни напред ни назад", рекао је Имамовић.

Он је додао да Гранична полиција са колегама из Србије разматра ситуацију како да их врати на територију суседне земље.

Како је рекао, мигранти нису животно угрожени.

"У последње време, нарочито у ситуацијама када је водостај Дрине низак због хидроакумулације хидроцентрале, долази до честих покушаја илегалних прелазака на местима где је реку понекад могуће прећи пешке. Међутим река Дрина је варљива па смо имали и ситуације да почну да се утапају. Врло су честе наше интервенције када их морамо спасавати службеним пловилима и појасевима", рекао је Имамовић.

Према његовим речима, мигранти користе разна средства па и мале чамце за децу или краду чамце држављана БиХ или Србије, а често се хватају за доње делове возова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи