Смрт младића у Запрешићу узбуркала Хрватску

У Запрешићу је у недељу поподне, испред једног кафића, изненада преминуо 21-годишњи младић, што је изазвало жестоке реакције јавности, јер у екипи Хитне помоћи која је дошла на лице места није било ни лекара, ни дефибрилатора.

Младић је, преносе медији, патио од астме, а у помоћ су му први притекли случајни пролазници.

После доласка Хитне помоћи у којој, како наводе, није било лекара, несрећног младића су  оживљавали техничар, сестра и случајна пролазница која је медицинска сестра, али безуспешно.

Овај случај подигао је на ноге и локалну власт у Запрешићу и Министарство здравља.

Хитна помоћ је саопштила да немају довољно тимова и да је јуче на подручју Јастребарског управо због тога умрла још једна особа.

Уз саучешће породици преминулог младића, из Хитне су саопштили да је у време примљедног позива екипа била на интервенцији и  указивала помоћ пијаној девојци, која је била без свести.

Данас се поставља питање ко ће да одговара због овакве организације Хитне помоћи, због које су истовремео на два различита места, две особе изгубиле живот, пише портал Индекс.

Градоначелник Запрешића Жељко Турк сматра да не може бити одговоран за тај случај.

Турк је, иначе, дугогодишњи је градоначелник Запрешића, члан је Председништва ХДЗ-а, председник Градског, а потпредседник Жупанијског одбора ХДЗ-а.

Турк је за регионалну Н1 ТВ рекао да Хитна помоћ није у надлежности Града, већ Жупаније загребачке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво