Милачић се извинио Србима у Хрватској

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић пренео је председнику Српског народног вијећа за Шибенско-книнску жупанију Бориславу Шарићу извињење у име, како је навео, већинске и праве Црне Горе, која се, каже, стиди учешћа пуковника црногорске војске на прослави "Олује".

Милачић каже да је с делегацијом своје странке у посети Србима у Хрватској као "представник Његошеве Црне Горе", која, објашњава, сматра да је учешће црногорског представника на тој прослави антисрпски, антицрногорски и антицивилизацијски чин.

"Славити злочин, и то са печатом званичне црногорске власти, представља регионално велику бруку нанесену целој Црној Гори. Због тога смо, на скроман и симболичан начин, дошли да вам се најдубље и људски, у име праве и већинске Црне Горе извинимо", пренео је Милачић.

"Ми ћемо се, као нова генерација политичара, трудити да изградимо најбоље односе са свим државама у региону", поручио је Милачић.

У саопштењу Праве Црне Горе наводи се и да су представници те партије боравили код породице одборника Саве Војновића, који се након протеривања у "Олуји" вратио у своје село надомак Книна, и да су посетили српски манастир Крка из 1345. године.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи