Заев позвао Македонце да гласају на референдуму о имену државе

Македонски премијер Зоран Заев позвао је грађане да гласају на референдуму о имену државе који ће бити одржан 30. септембра, истичући да је сада време да свако преузме одговорност за будућност.

"Свако од нас је обавезан са предузме одговорност за своју будућност и за будућност своје земље. Ваш глас је ваше право. Не дозволите никоме да злоупотреби ваше право", рекао је Заев на конфернецији за новинаре у Скопљу.

Заев је додао да грађани не смеју да дозволе да их поколебају да изађу на бирачка места и изразе своје мишљење о Преспанском споразуму и приступању ЕУ и НАТО, пренела је МИА.

"Влада ће поштовати резултат демократских избора без обзира какав буде", истакао је Заев.

Према његовим речима, сада је тренутак да се донесе одлука.

"Сетите се референдума из 1991, велка одлука, велике нације која је одлучила о будућем гласању за независну државу", рекао је Заеви додао: "Тада смо показали да смо нација која учи из прошлости, нација која учи из историје да не би поновила своје грешке".

"Свако од нас је обавезан да преузме одговорност за своју будућност и будућност своје државе", рекао је Заев.

Такође је позвао све поштене чланове ВМРО-ДПМНЕ да разумеју важност момента поручивши им: "Врата су отворена".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи