Влада Црне Горе: Неутемељене и паушалне оцене патријарха Иринеја

Влада Црне Горе саопштила је да ставови патријарха Српске православне цркве Иринеја да је положај СПЦ у тој држави гори него у време "османске окупације, а да је статус Срба као у доба Независне Државе Хрватске", говоре о ономе ко их је изрекао, а не о ономе на чији су рачун изречени.

Црна Гора и овог пута, не градећи политике на одговорима на овакве паушалне оцене, показује и своју зрелост и свој демократски капацитет, саопштила је Влада, најављујући да ће премијер Душко Марковић одговорити на писмо које му је упутио Иринеј.

Како се истиче, Црна Гора је препозната далеко изван својих граница као демократска и грађанска држава која с поносом баштини вредности једнакости, толеранције, суживота, верског и етничког склада и добросуседства.

Те вредности, које су издржале изазове у тешким временима, не могу ничим бити доведене у питање, а поготово не паушалним, злонамерним и неутемељеним оценама, поручила је црногорска влада.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи