Влада Црне Горе: Поносни смо на мирнодопску политику

Црна Гора је поносна на своју историју и традицију и мирнодопску политику која је довела до позиције стабилизирајуће државе у региону и једине државе у којој се није ратовало распадом бивше Југославије, навела је Влада Црне Горе одговарајући на коментар председника САД Доналда Трампа да у "Црној Гори живе агресивни људи".

Из Владе, како су објаснили, послали су саопштење, уважавајући интересовање бројних домаћих и иностраних медија да се одреди у вези са изјавом председника САД Доналда Трампа која је дата у интервјуу телевизији Фокс.

У саопштењу се додаје да је Црна Гора земља која је примила и заштитила 120.000 унесрећених људи и породица.

"Држава која је прва у Европи пружила отпор фашизму и данас као нова чланица НАТО-а и кандидат за Европску унију, доприноси миру и стабилности не само на европском континенту већ широм света, заједно са америчким војницима ну Авганистану", напомиње црногорска Влада.

Даље се наводи да Црна Гора гради пријатељства, и да ни једно није изгубила, као и да је уједно способна храбро и одлучно брани и одбрани сопствене националне интересе.

"У данашњем свету пуном изазова није битно колико сте велики или мали него у којој мери баштините вредности слободе, солидарности и демократије", истиче Влада Црне Горе.

Због свега овог, закључује се у саопштењу, пријатељство и савезништво Црне Горе и Сједињених Америчких Држава је снажно и трајно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи