Гувернер Мејна: Балкан има проблема, али сви воле Црну Гору

Ако је Црна Гора пријатељ свима, Мејн жели да буде партнер Црне Горе, поручио је гувернер те америчке савезне државе. Наводи да Црну Гору сви воле.

Сви воле Црну Гору без обзира на потешкоће на Балкану током протеклих година, изјавио је у видео интервјуу гувернер америчке савезне Државе Мејн, Пол Лепејџ.

"То је добро, јер ако је Црна Гора пријатељ свима, Мејн жели да буде партнер Црне Горе", рекао је Лепејџ током своје посете Подгорици, наводи се на званичном сајту америчке амбасаде у том граду.

Амерички председник Доналд Трамп недавно је изјавио да је народ Црне Горе "веома агресиван" и да би НАТО могао да дозволи да мала земља као што је Црна Гора започне трећи светски рат.

Црна Гора и Мејн имају партнерство које траје већ 12 година, а прво је, како каже гувернер, партнерство почело као помоћ током природних непогода и при управљању ванредним ситуацијама, као и у области безбедности граница и сарадње са полицијом.

"Сматрам да како се та сардања развија, тако улази у нову фазу. Пре свега мислим на сарадњу у области образовања, културе и економије. Надам се да ће наше две државе, Мејн и Црна Гора, развити добре економске, трговинске односе. Ми ћемо ускоро почети са продајом црногорских вина у Мејну, тако да почињемо и ту врсту сарадње", рекао је Лепејџ.

Сматра да би било "одлично" ако би се сарадња Мејна и Црне Горе развијала и у учењу језика.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво