Заев не искључује могућност ванредних избора

Македонски премијер Зоран Заев није данас искључио могућност одржавања ванредних парламентарних избора уколико је то, како је рекао, неопходно за одржавање референдума којим би требало да се потврди споразум Атине и Скопља о новом имену и измена Устава.

"Ако се договоримо да мотивишемо грађане да изађу на референдум како би он био успешан, све опције су отворена па и ова", рекао је Заев, одговарајући на питања новинара, пренели су македонски медији.

Заев каже да је у сваком случају вредно пажње кад опозиција захтева изборе.

Ванредне парламентарне изборе тражи најутицајнија македонска опозиција ВМРО-ДПМНЕ, а лидер те странке Кристијан Мицкоски је јуче поручио – прво избори, па НАТО и ЕУ.

Македонија ће, како је рекао, постати чланица НАТО-а и ЕУ када се ослободи политичких транзициониста који су заузели канцеларије и кабинете, а то је могуће само кроз превремене парламентарне изборе.

Коментаришући наводе да руски бизнисмени подривају Македонију, Заев каже да о томе постоје полицијски извештаји.

"Говорим о ономе што чујем и на основу извештаја које примам", рекао је премијер и додао да је Македонија мала земља која жели пријатељство са свима, укључујући и Руску Федерацију.

"Још једном морамо потврдити да за Републику Македонију нема алтернативе, изузев равноправног чланства у ЕУ и НАТО. Са те тачке гледишта, увек ћемо имати одређену пажњу и стварно нећемо допустити мешање страних фактора у међународне споразуме, декларације, резолуције које се примењују у Македонији", рекао је Заев.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво