Линта: Орићева изјава – претња српском народу

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта је оценио изјаву ратног команданта тзв. Армије БиХ Насера Орића, да ће ускоро бити новог рата, као отворену претњу српском народу.

У писаној изјави достављеној медијима, Линта каже да Oрић и бошњачка елита не могу да се помире са чињеницом да постоји Република Српска и да Босна и Херцеговина није држава већ државна заједница коју чине Република Српска и Федерација БиХ.

Орић је, наиме, јуче поново поменуо ратне сукобе, поручивши да ће се "следећи рат десити мало брже него што смо га ми дочекали".

"То вам ја кажем. Што каже Матија Бећковић, њихов, српски академик, ћераћемо се још. Свега ће бити осим тога да се нећемо ћерати", поручио је Орић", прененела је РТРС.

Орићеве претње новим сукобима, током промоције књиге "Живот пре и после Сребренице" у просторијама Исламског педагошког факултета у Зеници, присутни су поздравили громогласним аплаузом.

"Јасно је да у бошњачком народу постоје снажне снаге које желе нови рат против српског народа с циљем да још једном покушају да остваре програм Алије Изетбеговића који се своди на стварање унитарне исламске БиХ из које би већина Срба била протерана или убијена а преостали део би били грађани другог реда", навео је Линта.

Опасним сматра то што западне силе отворено стоје на страни Бошњака и подржавају лажне и бесмислене тврдње да су Србија и Срби извршили наводну агресију на БиХ и да се у Сребреници десио наводни геноцид.

Линта сматра и да Србија и Република Српска треба стално да инсистирају на поштовању Дејтонског споразума, на повратку отетих надлежности Републици Српској, да стално износе чињенице о страдању нашег народа и да инсистирају и што конкреније раде на кажњавању одговорних за бројне злочине над Србима у средњем Подрињу, Сарајеву, Босанској Посавини, западнокрајишким општинама, средњој Босни, западној Херцеговини и на многим другим местима широм БиХ.

"Трагично је да је Насер Орић још увек на слободи и да несметано шири мржњу и позива на нови рат", каже Линта, који је позвао Тужилаштво за ратне злочине Србије да настави истрагу против Насера Орића и да овај пут обезбеди чврсте и валидне доказе о његовој одговорности за ратне злочине над Србима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво