Матис: САД ће помоћи Хрватској у модернизацији војске

Амерички министар одбране Џејмс Матис изјавио је у Загребу да је Хрватска "доказана америчка савезница" и обећао помоћ САД у наставку модернизације хрватске војске.

Матис, који је састао с хрватским премијером Андрејом Пленковићем, нагласио је да му је задовољство да поново буде у земљи "која је доказана америчка савезница и која има респектабилну војску".

Матис је похвалио одлуке хрватског државног врха о набавци нове војне опреме и обећао помоћ код наредних корака модернизације хрватске војске, наводи се у саопштењу хрватске владе.

Како се додаје, Пленковић је изразио задовољство због "одличних и пријатељских односа Хрватске и САД", пренела је Хина.

Матис је стигао у хрватску престоницу након самита НАТО-а у Бриселу где су "САД потврдиле пуну преданост Северноатланском савезу, упркос критикама председника Доналда Трампа да савезници не издвајају довољно за заједничку одбрану".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво