Ђукановић: Више за одбрану, мисије у Ираку и Летонији

До 2024. године Црна Гора ће издвојити два одсто БДП-а за одбрану, саопштио је црногорски председник Мило Ђукановић на НАТО самиту у Бриселу. Најавио је и нове мисије у Ираку и Летонији.

"Прецизно дефинисани план је да и Црна Гора до 2024. године издвоји два одсто БДП-а за одбрану, можда у оквиру тога и коју годину раније, 20 одсто за модернизацију војске", рекао је Мило Ђукановић, након првог дана НАТО самита у Бриселу, преноси РТЦГ.

Навео је да су на самиту донете важне одлуке о снажењу политике одбране и одвраћања, и борби против тероризма, и најавио успостављање тренинг мисије у Ираку.

"Црна Гора ће учествовати и у снагама Алијансе у Летонији, заједно са Словенијом, под командом Канаде", поручио је Ђукановић.

Намера је, како је рекао, да се формира тренинг мисија у Ираку.

"Ми желимо да у пуној мери партиципирамо у свим обавезама и у свим правима које проистичу из чланства ", рекао је црногорски председник.

Додаје да је за Црну Гору важна одлука о позиву за почетак приступних преговора Македонији.

"Радујем се што ће Северна Македонија постати нова чланица НАТО-а", поручио је Ђукановић и додао да се пријемом нових чланица јача стабилност не само на Западном Балкану, неко и у Европи и НАТО простору.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво