Аустрија увела нове контроле на границама на недељу дана

Аустрија је од поноћи на још неким граничним прелазима започела контролу путника који улазе у земљу, наводећи да то није у вези са мигрантском кризом, већ великим скупом ЕУ који се одржава крајем недеље.

Од поноћи аустријске власти контролишу путнике на немачко-аустријском прелазу Киферсфелден/Куфштајн и италијанско-аустријском прелазу Бренер.

Ова мера је покренута због дводневне конференције министара унутрашњих послова ЕУ у Инсбруку. 

Неформални Савет ЕУ за правосуђе и унутрашње послове одржава се у четвртак и петак у оквиру аустријског председавања Унији.

У Бечу наглашавају да нове граничне контроле немају везе мигрантским таласом, већ само са овим скупом, па ће трајати до краја недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи