Два земљотреса у Грчкој

Грчку су погодила два земљотреса - један на југу, код Пелопонеза, други на северу, недалеко од Солуна, пренели су грчки медији. Нема извештаја о штети, нити о повређенима.

Најпре је земљотрес јачине 5,5 јединица Рихтерове скале погодио рано јутрос западни део Пелопонеза. 

Његов епицентар био је у мору, 37 километара југозападно од Пилоса, на дубини од 10 километара. Потрес се осетио на целом Пелопонезу.

Нешто касније, земљотрес јачине 4,3 јединица погодио је област североисточно од Солуна, између Аскоса и Евангелисмоса. 

Епицентар је био 34 километара од Солуна, на дубини од свега пет километара, тако да се снажно осетио и у самом граду. Након главног удара, забележена су још два накнадна потреса, јачине 3,7 и 2,7 јединица Рихтерове скале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи