Вето Холандије на отварање преговора са Албанијом

Холандски парламент блокирао је отварање приступних преговора са Албанијом пред одржавање самита Европске уније 28. и 29. јуна.

Према извештају дневника Де телеграф, 76 од 150 посланика који подржавају владу Марка Рутеа затворили су јуче приступна врата Албанији због забринутости око борбе против корупције, пренео је портал еурактив.

Само 33 посланика из Демократске странке (Д66) и Зелених подржало је почетак преговора верујући да ће се земље побринути за владавину права, приступ криминалу и бoрби против корупције ако имају јасну перспективу приступа.

Посланик Демохришћана (ЦДА МЕП) Мартин Ван Хелверт је рекао да Холандија препознаје све већи утицај Русије и Кине на Западни Балкан, али и додао да то није разлог да се праве компромиси око критеријума приступа.

На самиту ће се одлучити и о приступним преговорима са Македонијом, након што је ова земља решила дугогодишњи спор око имена са Грчком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара