Курц за оштрији став према Турској

Аустријски канцелар Себастијан Курц најављује оштрији став званичног Беча према Турској и председнику те земље Реџепу Тајипу Ердогану.

Курц је рекао да се доста седело "скрштених руку" и да нова аустријска влада сада контролише све установе и утврђује злоупотребе џамија и финансирање имама из иностранства.

Аустрија, према његовим речима, неће дозволити да је заплаше претње Анкаре.

"Турска врши утицај на држављане Аустрије или Немачке турског порекла и спречава њихове интеграције уз злоупотребу њихових националних осећања и вере. То је супротно нашим напорима интеграције, а уједно и лоше за суживот", рекао је Курц за АТВ.

Аустријски канцелар је најавио да ће Аустрија деловати где год буде требало, ма колико Анкара претила.

"Не верујем у грешке у преводима Ердоганових изјава. Он јасно каже шта мисли и жели, а то је веома проблематично", поручио је Курц.

Такође је најавио да ће се Аустрија, током председавања ЕУ, у другој половини ове године, борити против наставка приступних преговора са Турском, посебно против отварања поглавља, додајући да око тога постоји консензус у Унији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво