Церар привремено одложио одлуку о тужби против Хрватске

Словенија ће тужбу против Хрватске због кршења арбитраже поднети суду Европске уније тек након што буде конституисан нови сазив парламента, рекао је председник техничке владе Миро Церар, који је раније најављивао да ће одлука бити донета у четвртак.

Миро Церар је објавио одлуку о одлагању након састанка са лидерима политичких странака, пренела је Хина.

Церар је данас након састанка са свим председницима странака у новом парламенту казао да треба причекати расправу о тужби пред парламентарним одбором за спољну политику, након што се нови парламент конституише и почне да ради.

Међутим, отвореног противљења тужби против Хрватске на затвореном састанку није било, изјавио је технички премијер.

"Међу странкама постоји сагласност да текст тужбе треба до краја припремити, а данас смо говорили о главним елементима тужбе. Није било противљења томе него су се тражила додатна појашњења, али је превладало уверење да челници политичких странака и чланови будућег парламентарног одбора за спољну политику обаве расправу о арбитражној тужби још једном", казао је Церар после затвореног састанка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво