Заев: Ако буде потребно, тражићемо опозив Иванова

Македонски премијер Зоран Заев изјавио је да ће, ако буде потребно, покренути процедуру за опозив председника Ђорђа Иванова, како се не би доволило "да било ко кочи Македонију на европском путу".

Зоран Заев је за ТВ станицу Канал 5 навео да постоји жеља за укрупњавањем парламентарне већине као и да ће покренути процедуру за опозив Иванова само ако буду морали.

Заев је додао да верује да ће македонски грађани донети мудру одлуку и да сада имају шансу да изађу на референдум на којем ће, уверен је он, огромна већина подржати перспективе које су на дохват Македонији након постизања договора са Атином о новом називу те земље.

"Резултат референдума ће бити обавезујући, што значи да ако се већина изјасни за, онда је споразум валидан, али ако већина буде против, онда ратификација споразума као ни договорено име не важе", објаснио је Заев за Канал 5.

Додао је да се нада да председник Ђорђе Иванов неће вршити опструкцију процеса који следе, пренела је МИА.

Заев је рекао да је споразум огроман добитак за Македонију и позвао грађане да га пажљиво прочитају споразум да би, како је рекао, увидели да је донето праведно и мудро решење.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи