Нови протест испред Собрања, мирно и без инцидената

Грађани су и вечерас поново изашли испред Собрања у Скопљу да би изразили неслагање са потписаним договором о промени имена државе у "Република Северна Македонија". Протест је протекао мирно и без инцидената, јавила је агенција МИА.

Окупљање је почело у 20 сати, блокадома булевара 11. октобар, а истовремено припадници полиције су се распоредили испред зграде парламента.

Учесници протеста су узвикивали "Оставка", скандирали име председника Ђорђа Иванова а чули су се и повици "Име не дамо, Македонија Македонцима", наводи МИА.

На импровизованој бини грађани су изражавали своје ставове у вези са потписаним договором са Грчком. 

Део њих је износио замерке на интервенцију полиције од пре два дана и поручио да су ту да на миран начин искажу свој револт због договора Атине и Скопља.

Демонстранти су најавили да ће наставити протесте и да ће се сваке вечери од 20 сати окупљати испред Собрања док не буде повучен договор о промени имена.

Одбор за европске послове македонског парламента раније je данас, без присуства чланова опозиције, усвојио Предлог закона о ратификацији споразума са Грчком о новом имену Македоније. 

Претходно, већином гласова, парламент је прихватио да се о том закону одлучује по скраћеној процедури, што је за најутицајнију опозициону ВРМО-ДПМНЕ било неприхватљиво па су посланити те странке напустили седницу и најавили да више неће учествовали у одлучивању о ратификацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво