Грчкa, ухапшен глaвни кријумчар за западнобалканску руту

У Грчкој је ухапшен вођа банде кријумчара људи, а како се наводи он је био умешан у бројна кријумчарења на западнобалканској рути од почетка кризе 2015. године, саопштио је Европол.

Вођа кријумчара, држављанин Сирије, ухапшен је 12. јуна у Атини, заједно са саучесником који је умешан у израду лажних докумената, а захваљујући заједничкој акцији грчке и мађарске полиције и Европола.

Његово седиште било је у Мађарској, а био је умешан у транспорт миграната 2015. и 2016. године, а како се наводи, у то време био је под истрагом бројних земаља чланица ЕУ због неколико инцидената између Мађарске и Немачке. 

Истрагом је утврђено да се преселио у Грчку након затварања западнобалканске руте, како би наставио да се бави криминалним делима, због чега је за њим, а на основу захтева Мађарске, био расписан европски налог за хапшење.

Приликом хапшења, у стану у коме је живео у Грчкој пронађено је 53 докумената – пасоша, личних карата, печата за визе, дозволе за боравак, возачке дозволе, карте за социјално осигурање из целог света.

Тренутно, форензичари испитују сва документа, а нека од њих су пријављена као нестала или украдена.

Такође, приликом хапшења, одузети су лаптоп и мобилни телефони.

Европол наводи и да је цела операција изведена у оквиру грчког националног операционог плана, чији је циљ да се омете организована криминална мрежа која се бави кријумчарењем миграната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво