ЕК остаје неутрална – неће се придружити тужби Словеније против Хрватске

Европска комисија остаће неутрална и неће се придружити Словенији у најављеној тужби против Хрватске пред Судом ЕУ због неспровођења арбитражне пресуде о граници, потврдио је портпарол ЕК Маргаритис Шинас.

"Комисија ће наставити да делује као поштен посредник у проналажењу пријатељског решења. Остајемо при ставу да се решење треба пронаћи у разговору две државе чланице. Комисија неће објављивати никакав извештај поводом словеначког писма утемељеног на члану 259", рекао је Шинас на конференцији за новинаре, преноси Вечерњи лист.

Шинас није желео да коментарише да ли су правне службе Комисије интерно сугерисале европским посланицима да словеначки аргумент има основе у деловима који се тичу могуће повреде права Уније из подручја рибарства и Шенгенског законика.

Данас је истекао рок да се Европска комисија изјасни о захтеву Словеније да против Хрватске буде покренут поступак због неспровођења арбитражне одлуке о разграничању двеју држава и хрватски одговор на тај захтев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи