Демонстранти покушали да уђу у грчки парламент, ухапшен посланик Златне зоре

У Атини се догодио мањи инцидент када су учесници протеста у Атини покушали да уђу у грчки парламент, у којем је у току расправа о поверењу влади. Током расправе, посланик Златне зоре позивао на војни пуч, након чега је ухапшен.

Седница о поверењу заказана је на захтев опозиције, а због договора о имену Македоније, који су пре неколико дана постигли грчки и македонски премијер, Алексис Ципрас и Зоран Заев.

Полиција је успела да спречи поједине учеснике који су носили заштитне мотоциклистичке кациге када су покушали да уђу у парламент, преноси АНА.

Поједини демонстранти остали су на улазним степеницама у парламент, а други су испред Споменика незнаном јунаку, који се налази испред те институције, махали заставама Грчке.

Портал Катимерини преноси да учесници протеста испред парламента узвикују слогане којима оптужују Владу за издајничко понашање, као и да је број учесника далеко мањи него на протестима који су раније ове године организовани истим поводом.

У грчком парламенту посланици већ други дан расправљају о поверењу Влади због постигнутог споразума, а посланици би у суботу требало да гласају.

Ухапшен посланик Златне зоре, позивао на војни пуч

Посланик грчке ултрадесничарске Златне зоре Константинос Барбарусис ухапшен је након што је позивао на војни пуч током дебате у парламенту о поверењу влади.

Како се наводи, његово хапшење наредило је државно Тужилаштво због говора који је одржао током другог дана скупштинске расправе, преноси Ројтерс.

"Почело је распарчавање Грчке. Како политичко руководство земље не доноси законе у интересу нације, већ из сопствених интереса, позивам војно руководство земље да поштује своју заклетву и ухапси премијера Алексиса Ципраса, министра одбране Паноса Каменосандуа и председника Грчке Прокопис Павлопулоса, како би се избегла ова издаја", рекао је Барбарусис.

Златна зора је осудила ове Барбарусине коментаре и избацила га из странке, али тој странци је забрањено да учествује у даљој дебати.

Како је саопштило Тужилаштво, правосудним органима не треба дозвола парламента да укине посланички имунитет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи