Линта: Укините пресуду Васиљковићу и пустите га на слободу

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта затражио је да Врховни суд Хрватске укине првостепену пресуду од 15 година на коју је осуђен Драган Васиљковић, познат као Капетан Драган, и предмет врати на поновно суђење.

У писаној изјави достављеној медијима, Миодраг Линта тражи да Врховни суд Хрватске укине притвор Капетану Драгану, јер се већ готово 12 година налази у затвору, што је много више од две трећине казне.

"Пресуда Жупанијског суда у Сплиту из септембра прошле године којом је Капетан Драган осуђен на 15 година је била политичка и неправедна. Одбрана Капетана Драгана је недвосмислено доказала да он није крив ни по једној тачки оптужнице и да није починио ратни злочин", сматра Линта.

Јасно је, каже, да се ради о политичком процесу, јер је Капетан Драган био симбол борбе крајишких Срба против проусташког режима Фрање Туђмана чији је циљ био разбијање Југославије и стварање хрватске државе без или са што мање Срба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи