Заев: Никад ближи решењу проблема са Грчком

Македонски премијер Зоран Заев наводи да та земља никада није била ближа решењу проблема са Грчком, а да пријатељство између два народа никада није било веће. Најавио је да ће наредних дана о питању имена државе наредних дана разговарати са грчким премијером Алексисом Ципрасом.

"Име и идентитет су заштићени. Постојаће референдум и грађани ће имати коначни глас на референдуму", рекао је Зоран Заев на конференцији за новинаре поводом прве године рада Македонске владе, преноси Макфакс.

"Следи разговор између мене и Ципраса – данас, сутра, до петка и очекујем корак напред", рекао је Заев.

Није желео да коменатрише да ли су предлози за име државе "Северна Македонија" и "Илинденска Македонија", јер су преговори у завршној фази за могуће решење.

Најавио је и да ће шеф дипломатије Никола Димитров данас обавестити председника Ђорђа Иванова о детаљима преговора који се воде у Бриселу.

"После састанка са Ципрасом, Иванов и све институције ће бити обавештене о току разговора", закључио је Заев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи