Крстичевић: Не тркамо се, потез Срба више говори о њима

Хрватски министар одбране Дамир Крстичевић каже да не постоји трка у наоружавању између Хрватске и Србије и истиче да му не представља проблем то што га је Влада Србије прогласила непожељном особом.

Дамир Крстичевић је у интервјуу за Вечерњи лист о потезу Србије да га прогласи непожељном особом рекао: "Више говори о њима, него о мени".

На питање да ли сматра да постоји трка у наоружавању између Хрватске и Србије јер се та трка и даље спомиње, те се мере српски "мигови 29" и авиони Ф-16, које је Хрватска купила, Кристичевић је рекао:

"Не. Свака држава има право на одбрану и заштиту свог суверенитета. Набавка вишенаменског борбеног авиона у функцији је одвраћања и заштите суверенитета и територијалне целовитости наше државе", рекао је Крстичевић.

број коментара 17 пошаљи коментар
(понедељак, 28. мај 2018, 08:14)
Rajko [нерегистровани]

!

Mislim da se iza ove izjave krije nesigurnost. Mi jacamo nasu vojsku jer samo tako mozemo biti bezbedni, za ne daj Boze!

(понедељак, 28. мај 2018, 07:57)
Slavica [нерегистровани]

Da da

I sad se on pravi blesav, kao ne zna zasto ga je Srbija proglasila nepozeljnm sto nije nekog drugog iz Hrvatske nego bas njega, price za malu decu.

(понедељак, 28. мај 2018, 07:17)
Nikola [нерегистровани]

Novo

Oni prvo zabrane ulaz našem ministru i oni su postupili odlično. A isto to uradi i Srbija odmah to je strašno govori o nama, i tako te stvari. Sramno je ponašanje pojedinih zemalja.

(понедељак, 28. мај 2018, 05:53)
Maja [нерегистровани]

Trka u naoružanju

Da ne znam kakvi su Hrvati, još bih i poverovala da se ne trkaju sa nama u naoružanju!

(понедељак, 28. мај 2018, 05:42)
anonymous [нерегистровани]

Manipulacija rečima

U Hrvatskoj je vrlo lukavo smišljen naziv "domovinski rat", i "barnitelji". Tom manipulacijom i zamenom teza žele da prikriju suštinu, a to je da je to bio građanski, secesinistički i separatistički rat, a da su "domoljubi" bili isto što i ustaše, kojih su se čak i Nemci grozili. Po tome, kao i po celokupnom folkloru, neukusnim "obljetnicama" proslavama Oluje, Bljeska i drugih zločina, boračkim penzijama, boračkim privilegijama, lažnim prikazivanjima rata, i nizom drugih manifestacija, vidi se da su oni kreirali celokupni društveni život u bivšoj državi. A po principu napad je najbolja odbranba, uvek ističu da j ih je Srbija"ekspoatirala". A bilo je obrnuto.

(понедељак, 28. мај 2018, 04:53)
anonymous [нерегистровани]

rs

Upravo tako, govori o nama da smo slobodoljubiv narod...

(понедељак, 28. мај 2018, 03:31)
Nikola [нерегистровани]

Komentar

Najbolji komentar je bez komentara. Srbija uopste ne treba pridaje veliku paznju za ove komentare niti da se objavljuje u javnost. Posebne sluzbe treba da se bave takvim stvarim i da blagovremeno i mudro reaguje ako se treba ista reagovati. Javnost ne treba da se opterecuje sa ovakvim nebulozama vec da mi resavamo nase nagomilane probleme i da olaksamo svoj zivot ako je to ikako moguce. Pozdrav svim ljudima dobre volje u Srbiji. Oni koji nisu nek nam se pridruze i bice im bolje. Nikola

(недеља, 27. мај 2018, 23:18)
anonymous [нерегистровани]

Izazivanje

U bilo kakvom svom komentaru uvek po nekoliko puta spominju da su oni pobedničkaa vojska. Pa koga su oni to pobedili? Srbiju nisu, jer nismo bili u ratu sa njima. Valjda računaju u veliku pobedu proterivanje i ubijanje srbskog naroda uz svesrdnu pomoć saveznika sa zapada.

(недеља, 27. мај 2018, 23:11)
anonymous [нерегистровани]

hrvati

Ovaj gospodin je potpuno sporedni lik i u svojoj drzavi, a kamoli u Srbiji

(недеља, 27. мај 2018, 22:49)
NIKOLAKRAJINALONDON [нерегистровани]

usporedba

Krsticevic je 'potpuno zaboravio' da je Srbija NAKON sto je hrvatska zabranila Vulinu ulazak u hr. samo odgovorila istom mjerom.
Za usporedbu tako je isto i sa citavim ratom.
Rat su izazvali svojim neustavnim i separatistickim odcjepljenjem sve to 'zaboravili' a onda svih ovih 26 godina trube o agresiji Srbije.