Џаферовић кандидат СДА, по вољи Изетбеговића

Потпредседник Странке демократске акције и заменик председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине (ПС) БиХ Шефик Џаферовић биће кандидат Странке демократске акције (СДА) за члана Председништва БиХ на општим изборима у октобру.

Фена преноси да је на Конвенцији СДА у Сарајеву Џаферовић добио 104 гласа, заменик председавајућег Дома народа ПСБиХ Сафет Софтић 87 гласова, уз 22 неважећа гласа.

Сарајевски портал Кликс оцењује да избор Џаферовића као кандидата СДА за Председништво БиХ није никога изненадио с обзиром на то да се већ месецима спекулисало да председник СДА и актуелни председавајући председништва БиХ Бакир Изетбеговић сматра да у "председничкој столици" треба да га наследи управо он.

Наводи се да се Џаферовић обратио члановима Конвенције након избора и "захвалио на указаном поверењу и кандидовању за најважнији функцију у земљи".

"Ваше поверење за мене је велика част и обавеза. Није једноставно бити кандидат за најодговорнију функцију најјаче политичке странке", казао је Џаферовић.

Он је рекао да је "уверен како ће победити у трци за члана Председништва БиХ из редова бошњачког народа" и оценио да је "СДА озбиљна странка на чијем челу се налази Бакир Изетбеговић".

"Он ће и даље остати шеф тог тима. Ја поштујем оно што је радио и ради Бакир Изетбеговић. Поштујем хијерархију унутар СДА", навео је Џаферовић.

Наводи се да је Шефик Џаферовић (61) у последње 22 године радио искључиво послове везане за политичке функције.

Од 1996. до 2002. године обављао је послове секретара Агенције за истраживање и документацију (АИД), саветника гувернера у Влади Зеничко-добојског кантона (ЗДК), председавајућег Скупштине ЗДК и делегата у Дому народа Парламента ФБиХ.

Џаферовић је од 2002. године посланик у Парламентарној скупштини БиХ, а у два наврата налазио се и на функцији члана Колегијума Посланичког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Наводи се да је избор Џаферовића као кандидата СДА за Председништво БиХ уследио након што су се актуелни члан тог председништва Денис Звиздић и супруга председника странке Себија Изетбеговић повукли са листе потенцијалних кандидата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара