Пленковић: Хрватска следи Бугарску по питању проширења ЕУ

Хрватски премијер Андреј Пленковић после састанка са бугарским колегом Бојком Борисовим рекао је да ће Загреб наставити бугарску иницијативу у погледу проширења Европске уније на југоисток Европе и инфраструктурног повезивања регионалних земаља.

Проширење ЕУ било је један од приоритета бугарског председања у првој половини ове године. Хрватска, најмлађа чланица Уније, водиће блок 28 европских држава у првих шест месеци 2020.

Пленковић је оценио да је прошлонедељни самит ЕУ и Западног Балкана који је на дневни ред после 15 година поново високо ставио тему проширења, био "изврсна порука суседним државама да наставе са реформама и подстицај Унији да помогне те процесе, посебно у погледу повезивања инфраструктуре", преноси Хина.

Борисов је истакао да је Балкан суочен са "бројним тешким ситуацијама": БиХ где "разне друге државе имају велики утјицај", проблем Косова и спор о имену између Македоније и Грчке који блокира пут Скопља у ЕУ и НАТО.

"Неопходно је да се настави са решавањем тих проблема и Хрватска ће сигурно пуно допринети јер без подршке Хрватске не можемо даље", нагласио је бугарски премијер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво