Додик са Путином: Русија снажно подржава РС поштујући Дејтон

Председник Републике Српске Милорад Додик састао се у Санкт Петербургу са руским председником Владимиром Путином и изјавио да "Русија снажно подржава Републику Српску и то кроз поштовање Дејтонског споразума".

Наводи се да је Додик упутио Путину позив да посети Бањалуку, а да је њихов састанак протекао у атмосфери пријатељства и размени мишљења о политичкој и економској ситуацији у Српској, БиХ и региону.

"Сама чињеница да је до састанка дошло, у оваквом дану пуном обавеза за Путина, велика је ствар и показује његов однос према Републици Српској", изјавио је Додик за РТРС.

Наводи се да је Додик пре састанка одржаног на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу оценио да Српска има "пријатеља у великој Руској Федерацији и у имену њеног председника Путина, с којим се у континуитету годишње састаје барем два пута".

Додик је истакао да његово присуство на Форуму у Санкт Петербургу, чији је покровитељ Путин, има велики значај за Српску, јер се тамо масовно окупљају бизнисмени, државници, политичари, банкари и званице из целог света.

Додик се раније данас састао са губернатором Санкт Петербурга Георгијем Полтавченком, којег је позвао да дође у Бањалуку на политичко-привредни скуп који би требало са буде одржан у септембру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи