Суђење у Црној Гори, прочитани СМС-ови Братислава Дикића

У наставку суђења за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. у Црној Гори прочитани су СМС-ови оптуженог Братислава Дикића, бившег команданта српске Жандармерије.

Међу прочитаним порукама су и две из његовог телефона упућене тадашњем премијеру, актуелном председнику Србје Александру Вучићу, а у вези са послом.

Дикић је због тога протестовао јер, како је рекао, две његове поруке упућене Вучићу немају никакве везе са поступком који се против њега води у Црној Гори.

Дикић је рекао да поруке из његовог телефона и са Фејсбука ништа не доказују и да су исконструисане, те да то суд неће довести до истине.

Када је реч о порукама упућеним Вучићу, у једној га Дикић пита да ли и даље важи понуда за посао у амбасадама у Москви или Републици Српској и друга која је била сличне садржине, пренели су црногорски медији који из минута у минут прате суђење вишечланој групи која је оптужена за покушај тероризма у Црној Гори.

Прочитано је и више Дикићевих преписки са другим особама на друштвеној мрежи Фејсбук, међу којима су и неке у којима те особе погрдним именима и на непримерен начин помињу Вучића.

Када је оптужени упитао зашто се на суду читају поруке упућене председнику једне државе, које са тим поступком немају никакве везе, тужилац Катнић је Дикића уитао да ли је Вучића обавештавао о увредљивим порукама које је добијао на његов рачун.

"Хвала вам што браните мог председника, и ја га браним", навео је Дикић.

Катнић је на то одговорио да оне не брани Вучић, већ га, како је рекао, спасава.

Додао је да је исти сценарио који је планиран за Црну Гору, планиран касније за Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи