Додик: Криза у БиХ продубљена све већим доласком миграната

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је БиХ у "перманентној кризи система одлучивања и надлежности", као и да су проблеми са мигрантима које је Европа решила пре неколико година, сада задесили БиХ.

Милорад Додак је, гостујући на РТРС, изјавио да на територији Републике Српске неће бити стациониран ниједан прихватни центар.

"Имамо суштински проблем, а то је што је граница одузета ентитетима. Ентитети немају могућност да управљају границом, а онда заједнички ниво каже – ми смо надлежни. Ако сте надлежни, што нам сервирате те проблеме, зашто не обезбедите границу, зашто не зауставите улазак у БиХ", рекао је Додик.

Оценио је и да су поруке лидера СДА Бакира Изетбеговића на скупу турског председника Реџепа Тајипа Ердогана у Сарајеву, "јасан знак добродошлице избеглицама са Блиског истока".

Додик је као спорно назвао појављивање застава БиХ у сарајевској Зетри.

"Турска је помагала Алију Изетбеговића још током рата, и Турска и данас стоји жестоко иза свих политика које проводи Бакир Изетбеговић и СДА у целини. Као што сте могли да чујете Ердогана који је рекао 'Ми одавде отићи нећемо', а ко их је звао овде? Ми нисмо, а ако нису ни Хрвати – онда их није звала БиХ него Бакир Изетбеговић и његова политика", закључио је Додик.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи