Пленковић: Важно да се односи Хрватске и Србије релаксирају 

Хрватски премијер Андреј Пленковић, који је учествовао на самиту ЕУ – Западни Балкан у Софији, изјавио је да је на маргинама тог скупа кратко разговарао са српским председником Александром Вучићем и истакао да је важно да се односи двеју држава релаксирају.

"Чињеница je да Србија преговара, предстоји јој још пуно рада, важно је да се односи релаксирају. Треба бити фер и строг, али морамо отварати динамичну перспективу убрзања кретања наших суседа према ЕУ, а не успоравања", навео је Пленковић након самита.

Изразио је задовољство што је Софијском декларацијом поздрављена иницијатива Хрватске да наредни овакав скуп буде одржан у Загребу 2020. године.

"Задовољан сам што je у закључцима Софијске декларације поздрављена иницијатива Хрватске да се састанак 2020. одржи у Загребу. То је снажна порука наше владе и Хрватске", рекао је хрватски премијер.

Оценио је да је та политичка порука, како је рекао, далеко најважнија и најбитнија.

"Хрватска је од Солуна па до данас прошла трансформацију и наш пример је модел за наше суседе", рекао је и додао да је "европски пут суседа гаранција развоја Хрватске".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво