Подгорица, отпуштена из породилишта са туђом бебом

У породилишту Клиничког центра Црне Горе десила се нечувена ситуација пошто је са мајком отпуштена туђа беба, јавила је РТЦГ.

Из КЦЦГ је тим поводом саопштено да ће убудуће приликом отпуста, поред мајке, присуствовати још три особе са клинике – један неонатолог и две медицинске сестре.

Након што су преузели бебу од бабице и напустили породилиште КЦЦГ, породиља и њен супруг нису ни слутили да дете није њихово, а први је посумњао отац који је приметио да је беба много ситнија.

Када су стигли кући мајка је одвила новорођену девојчицу и видела да им број наруквице није исти.

Вратили су се у породилиште, где их је у боксу чекало њихово дете.

У КЦЦГ потврдили су да је дошло до замене беба.

"Приликом отпуста медицинска сестра, као и породиља, нису приметиле да мајка и беба немају исти број. Пропуст је настао због несавесног и неодговорног рада, јер се сестра није придржавала процедуре и протокола у вези са отпустима породиља и новорођенчади. Наведени пропуст је одмах уочен и отклоњен", саопштено је из КЦЦГ.

Директор Клинике за гинекологију и акушерство о догађају је одмах известио управу КЦЦГ а против одговорне сестре покренут је дисциплински поступак, ради промене радног места и суспензије.

број коментара 7 пошаљи коментар
(четвртак, 17. мај 2018, 21:20)
Maja HN [нерегистровани]

Razocarana majka

Porodila sam se pre 8 meseci u KBC Podgorica , slobodno mogu reci da citavo medicinsko osoblje neljubazno, drsko i nervozno. Sve pohvale za vojnu bolnicu Meljine.

(четвртак, 17. мај 2018, 19:45)
anonymous [нерегистровани]

Mislim

Samo jedno upozorenje za Ninu i Sofi, kad postanete majke onda mozete komentarisati o majkama. Sada samo mozemo da komentarisemo ko nije uradio svoj posao, ministar ili osoblje klinickog centra. Na prvi pogled, ministar ne obilazi klinicki centar, da ga obilazi, ne bi izgledao prljav i zbog prljavstine mogu se desavati ovakve stvari.

(четвртак, 17. мај 2018, 12:04)
Воронцов [нерегистровани]

Наравно да су криви запослени

Мајка након порођаја може бити и у стању збуњности и да се отежано сналази. Зато је на запосленима да раде савесно свој посао.

(четвртак, 17. мај 2018, 11:51)
anonymous [нерегистровани]

Re: Osudjujuci genijalci

Ma šta kažeš?
Gde to ima u svetu da drugi vode računa o tebi, više - nego ti sam o sebi???
Odgovornost medicinskog personala je neosporna ali nebrižnost roditelja je u ovom slučaju neshvatljiva. Iznosiš dete iz porodilišta, a broj mu ne proveriš...Ej bre!
A da ne kažem da bi trebalo da tražiš da ga raspoviju i lepo pogledaš pre nego ga uzmeš. 

(четвртак, 17. мај 2018, 11:36)
anonymous [нерегистровани]

osudjujuci genijalci

Zasto da ne, hajdemo svi sad da okrivimo majku. Sistem ne bi smeo nikome ni po koju cenu da dozvoli ovakvu gresku, majka ovde nije nista kriva.

(четвртак, 17. мај 2018, 01:45)
Nina [нерегистровани]

Majka

Zar je moguće da majka nije prepoznala bebu ?!?!?

(среда, 16. мај 2018, 23:18)
Sofi [нерегистровани]

Pogledaj bebu

Pa zar je cekala da dodje kuci i pogleda bebu ?