Сарајево, полемика повoдом најављеног митинга Ердогана

У Сарајеву и Федерацији БиХ захуктава се полемика поводом доласка турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, који је најавио да ће у том граду одржати предизборни митинг.

Полемика "за" и "против" Ердогановог митинга засад је изражена само на друштвеним мрежама и у граду Сарајеву, али има индиција да ће се преместити и у јавни простор, пише сарајевски портал Кликс.

На Фејсбуку је, наиме, најпре отворена група "Подршка доласку председника Ердогана у Сарајево", а нешто касније је креиран и дијаметрално супротан виртуелни центар за окупљање оних који сматрају да његов долазак и у контексту одржавања предизборног митинга није позитивна вест.

Како наводи Кликс, реч је о групи "Грађани Сарајева против митинга Ердогана" у чијем опису стоји да они сматрају да је Ердоганов предизборни скуп провокативни митинг.

Такође, чланови групе желе да на дан митинга, односно 20. маја, одрже протестни скуп на платоу Скендерија.

"Ми смо против митинга турске Партија Правде и развоја под вођством Ердогана у Сарајеву, јер сматрамо да то није законито, да то није добро за грађане БиХ. Такође мислимо да је ово покушај промовирања СДА и дизање међунационалних тензија", наводи се на новооснованом налогу и додаје да долазак председника Турске није добар за народе и грађане БиХ.

Поларизација у вези с Ердогановим доласком евидентна је и у политичкој сфери живота, а посебно је изражена међу партијама, односно политичким представницима у Федерацији БиХ, пише сарајевски портал.

Објашњење институција БиХ већ је затражила Демократска фронта Жељка Комшића.

Надлежни још званично нису обавештени о посети Ердогана на митинг који је незванично најављен за 20. мај.

У Турској ће 24. јуна бити одржани ванредни парламентарни и председнички избори, први од референдума о уставним променама којим је прошле године створена подлога за давање већих овлашћења председнику Турске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи