Маровић тражи од Србије пензију и возача?

Бивши председник Државне заједице Србија и Црна Гора Светозар Маровић тражио је од Републике Србије, као правног наследника СЦГ, пензију и службеног возача, преноси портал ЦДМ.

То су привилегије које прописује Закон о председнику Србије, а припадају бившем шефу државе, што се у овом случају односи и на некадашњу државну заједницу, јер је њен правни наследник Србија.

Маровићев адвокат Здравко Беговић није могао ни да потврди ни да демантује ту информацију, наводи портал.

"Нисам разговарао с њим на ту тему. Светозар Маровић је и даље на лечењу и нема промена када се ради о његовом здравственом стању", казао је Беговић.

Маровић је био председник Државне заједнице Србија и Црна Гора од фебруара 2003. до маја 2006. године.

Он се налази на лечењу у Београду, а Црна Гора га потражује као, како је и сам признао, шефа организоване криминалне групе која је направила вишемилионску штету Општини Будва, подсећа портал.

За њим су црногорске власти расписале потерницу.

Међутим, он је на психијатријском лечењу у Београду и није способан да се одазове захтеву за издржавање затворске казне у Црној Гори због депресивог стања у коме се налази, а које се, како је недавно саопштио његов адвокат, граничи са суицидним понашањем.

Потпредседник Владе Црне Горе Зоран Пажин недавно је затражио од министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића хапшење Маровића.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво