Пленковић о Вулину: Волимо театар, али не у својој кући

Хрватски премијер Андреј Пленковић каже да је очекивао да ће данашњем састанку на врху Процеса сарадње у југоисточној Европи на Брду код Крања присуствовати српска премијерка Ана Брнабић. Србију је на састанку представљала министарка Јадранка Јоксимовић.

Упитан какву противмеру Србије очекује због забране уласка министру одбране Александру Вулину у Хрватску, Пленковић каже да не зна каква би та противмера могла бити.

"Донели смо одлуку о Вулину јер сматрамо да у односима две државе треба смањивати тензије и дати простор конструктивном разговору. Као влада смо направили важне искораке у односима са Србијом. С обзиром на Вулина смо били јасни и могу рећи: волимо театар, али не у својој кући", указао је Пленковић.

Са министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић, рекао је, није разговарао.

"Нисмо разговарали, само смо се поздравили. Нисмо се дотицали тема из наших билатералних односа", истакао је Пленковић одговарајућ на питање да ли је са српском министарком Јадранком Јоксимовић, која је представљала Србију на том скупу, разговарао о отвореним питањима између две државе.

Очекивао је, каже, да ће састанку на Брду код Крања присуствовати председница Владе Србије, Ана Брнабић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво