Соботка: Подржати приближавање Западног Балкана

Председник аустријског парламента Волфганг Соботка рекао је у Талину да са забринутошћу прати растући утицај спољних актера на Западном Балкану и да сматра да исправан одговор на то може бити већи напор Брисела на приближавању земаља региона ЕУ.

Соботка је на конференцији шефова парламената чланица ЕУ рекао да стабилност Западног Балкана има важан утицај по Европу.

"Европа која штити, мора урадити све како би обезбедила мир и сигурност код својих суседа. То укључује и жељу за појачаном сарадњом у области цивилног и војног управљања кризама", казао је Соботка.

Председник аустријског парламента је истакао да је циљ председавања Аустрије ЕУ, у другој половини ове године, је због тога остварење мерљивог напретка у приближавању региона ЕУ.

С тим у вези желимо да и на парламентарном нивоу дамо допринос кроз интензивниу размену, најавио је Соботка.

На маргинама скупа у Талину Соботка је имао низ билатералних сусрета.

Тако се, према саопштењу, састао са председницима Европског парламента, као и колегама из Француске, Чешке, Мађарске, Македоније, Бугарске, Словеније, Румуније, Албаније и Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи