Инцидент у Јасеновцу, ухапшен Дражен Келеминец

Уочи државне комеморације у Јасеновцу припадници ХОС-а развили су заставу са поздравом "За дом спремни", преноси хрватски портал "Index.hr". Полиција спречила једног од вођа екстремних десничара, Дражена Келеминеца, да одржи скуп у Јасеновцу.

Према писању портала Index.hr, двојица мушкараца који су се, како се наводи, представили као ХОС-овци, су у месту Јасеновац развили заставу ХОС-а (Хрватске обрамбене снаге).

Иначе та застава, уз дозволу хрватске државе, има поздрав "За дом спремни" у склопу свог грба.

Хрватски портал је ову вест објавио с посебним објашњењем, уметнутим у заграду, да се инцидент није догодио у самом Спомен-парку, већ у месту Јасеновац.

Након инцидента, хрватска полиција је саопштила да нису "евидентирали догађај током којег би била развијена застава ХОС-а" и да ће поводом фотографије објављене у медијима проверити све околности у којима је она настала.

Хрватски министар унутрашњих послова Давор Божиновић је рекао да полиција истражује тај случај, да види где се и када то догодило.

Ухапшен Дражен Келеминец

Председник екстремно десничарске Аутохтоне-Хрватске странке права Дражен Келеминец је са још девет истомишљеника, у два аутомобила, кренуо према Јасеновцу, али тамо нису стигли, јер их је полиција зауставила у месту Уштица које се налази у општини Јасеновац.

Кад их је полиција зауставила, Келеминец је почео да вређа и омаловажава полицајце, па је ухапшен.

Полиција је приликом хапшења применила силу, након чега је Келеминец уз оптужни предлог због прекршаја против јавног реда и мира одведен у надлежни прекршајни суд.

Како наводи портал Index.hr, Келеминец и његови црнокошуљаши планирали су да изведу "перформанс" у Јасеновцу, где је данас одржана државна комеморација за жртве злогласног усташког логора смрти, без присуства представника Срба и Јевреја.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво