Линта: Дискриминација Срба у Федерацији БиХ

Миодраг Линта, заменик председника скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, рекао је на оснивачком скупу Заједнице српских завичајних удружења у Дрвару да се Срби у Федерацији БиХ суочавају са дискриминацијом у многим областима живота.

Линта је истакао да се Срби у Федерацији БиХ налазе у трагичној ситуацији јер се суочавају са дискриминацијом у запошљавању, образовању, расподели средстава у буџетима општина, градова, кантона и федерације, отимањем имовине и бројним другим проблемима, саопштила је Информативна служба Савеза Срба из региона.

Стратешки циљ српског народа у Федерацији БиХ јесте борба за опстанак и његова колективна политичка и људска права, рекао је Линта и додао да је, због тога, најважнији задатак да се постигне јединство српског народа у ФБиХ и ојачају политичке позиције Срба у кантонима и Сарајеву.

Како је истакао, то конкретно значи да је јединствени наступ српских политичких странака и организација у ФБиХ једина шанса да Срби остваре добар резултат на предстојећим изборима у БиХ у октобру ове године и изаберу своје легитимне и аутентичне представнике.

Линта је позвао све српске странке у ФБиХ да започну разговоре и кроз размену мишљења и идеја дођу до заједничког програма и заједничке српске листе.

"Питање јединства Срба у Федерацији БиХ је питање њиховог опстанка и начин да покушају да одлучују о својој судбини као друга два народа у ФБиХ. Не постоји друга могућност да се Срби у ФБиХ изборе за своја права и опстанак јер су сувише малобројни и слаби а њихов број се смањује из године у годину", рекао је Линта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара