Ђукановић намерава да побољша односе са Русијом

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да у свом новом мандату намерава да се позабави побољшањем односа са Русијом.

"Црногорско-руске односе одређује вековна традиција пријатељства, зато смо дужни да их таквима и данас одржимо и осавременимо. Ја ћу се као председник постарати да тако и буде", рекао је Мило Ђукановић за Риа новости.

Према његовим речима, у последњих неколико година је "нажалост" дошло до "беспотребног погоршања односа" између две земље, због чињенице да је Црна Гора након обнове независности, "у чему је руско руководство дало велики допринос", направила стратешки избор у корист чланства у НАТО-у и Европској унији.

Истиче да је Москва од почетка са тиме била упозната.

"Очекујемо да наш избор сопственог пута сви поштују, а нарочито они које смо традиционално сматрамо пријатељима", додао је Ђукановић.

Према његовом мишљењу, захладнели односи између Русије и Црне Горе су пре свега последица измењеног глобалног контекста и повратка на позиције Хладног рата између Русије и Запада.

"Што се тиче Црне Горе, и мене лично, говорити о нормализацији односа представља покушај да се закуца на већ отворена врата", додао је Ђукановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи