САД о изјави Изетбеговића: Алудирање на рат неприхватљиво

Амбасада САД саопштила је, поводом изјава председавајућег Председништва БиХ Бакира Изетбеговића о наменској индустрији, да су веома забринути због непрестане реторике подела у БиХ.

"Непрестана реторика поделе у Босни и Херцеговини забрињава јавност широм земље. Било је тешко успоставити мир у БиХ. Имајући у виду недавну турбулентну прошлост БиХ, спомињање или алудирање на рат је неприхватљиво", истакли су из канцеларије за односе са јавношћу Амбасаде САД у Сарајеву, преноси портал Кликс.

Како се наводи, позиви на наоружавање или претње оружјем су опасни и не треба да буду део јавног дискурса.

"Јасно и гласно позивамо политичке вође да се уздрже од давања оваквих штетних изјава", пише у саопштењу.

Изетбеговић је недавно подржао премијера ентитета Федерације БиХ у заокруживању производње босанскохерцеговачке наменске индустрије и најавио да ће се у БиХ, поред пушке која се већ производи, производити и покретна хаубица, дронови и заокружити производња сваке врсте муниције.

"Правићемо то за тржиште, али и за 'не дај боже'", рекао је тада Изетбеговић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво