Пуповац поменуо "Бљесак" и "Олују" у Сабору, десничари негодовали

Посланик и председник Самосталне демократске српске странке у Хрватском сабору Милорад Пуповац прекинуо је своје излагање у парламенту због добацивања опозиционих посланика, након што је споменуо "Бљесак" и "Олују".

Милорад Пуповац је подржао Драгана Јелинића за новог државног тужиоца и упозорио да треба обезбедити већа финансијска средства за рад тужилаца и обезбедити да буду ослобођени притисака.

"Клуб СДСС-а очекује да у том питању нема ни подстицаја ни ометања, а, нажалост, многи предмети за ратне злочине чекају и када је у питању 'Бљесак', где нико није одговарао нити за један злочин почињен према српским цивилима, и када је у питању 'Олуја', када нико није одговарао ни за масовне прогоне и убиства", рекао је Пуповац, пренео је Јутарњи лист.

На помен ратних операција хрватске војске и полиције "Бљесак" и "Олуја", током којих је из Хрватске протерано више стотина хиљада Срба, десничари у Сабору су негодовали и добацивали Пуповцу, па је он прекинуо своје излагање.

Из саборске опозиције, наиме, јуче су оценили неозбиљним избор Јелинића за државног тужиоца у последњем тренутку, истичући да то оставља сумњу у независно правосуђе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи