Вигемарк: Нужна измена изборног закона у БиХ

Јачање владавине права, реформа јавне управе и привредне реформе, престанак притисака на правосуђе и медије, али и хитан договор о изменама изборног закона јасни су задаци за власти и политичаре у БиХ, проистекли из новог извештаја Европске комисије, изјавио је шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк.

Вигемарк је навео да се као изузетно важно питање поставља договор о изменама изборног закона у складу са пресудом Устваног суда БиХ из 2016. године којом је проглашен неуставним досадашњи начин бирања заступника у Дом народа парламента Федерације БиХ, преноси Хина.

Према његовим речима, у настојањима да се постигне договор о том тренутно горућем питању спремна је да учествује и висока предстваница за спољну политику и безбедност ЕУ Федерика Могерини.

"Морамо да имамо конкретна решења на столу а не да сви стално понављају своје предлоге неприхватљиве другима", казао је Вигемарк.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи