Изетбеговић: Морамо се ујединити и јачати све институције

Бошњачки члан Председништва БиХ и председавајући тим телом у овом мандату Бакир Изетбеговић поручио је да "нема ратова ни за какве силе" и да Бошњаци морају јачати све институције, интегрисати се унутар себе и радити на помирењу и интеграцијама БиХ на евроатлантском путу.

"Морамо помирити људе, јер нема народа у БиХ који у последњих стотину година није био десеткован. Нема ратова ни за какве силе. Морамо се борити само за целовиту БиХ, мир, јасну перспективу омладине, смирену БиХ која гарантује људима да се зла неће десити", рекао је Бакир Изебеговић на спомен гробљу у Ахмићима.

Изетбеговић је рекао да ће злих људи увек бити, али да добри морају бити активни да се то не би догодило.

"Пуно је већа шанса да ће БиХ за десет година постати просперитетна земља него оно што лоши људи желе да постане", рекао је Изетбеговић, пренео је сарајевски портал Кликс.

На питање како коментарише то да и након 25 година поједини политичари величају ратне злочинце, Изетбеговић је истакао да снаге разума, интеграције, помирења и добра морају надвладати авантуристе који у сврху избора или политичких позиционирања величају ратне злочинце.

"У Ахмићима је пре 25 година освануо ужасан дан када су убијене 32 жене, 116 цивила и дете од три месеца. Ми имамо две обавезе према тим невино побијеним људима. Прва је да их се сећамо, а друга да учинимо све да се такве ствари више не понове", рекао је Изетбеговић.

Додао је да се на данашњи дан догодио и злочин над Хрватима у Трусини те да сви морају да, како је рекао, раде на томе да се ојача држава и заустави зло.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 17. апр 2018, 13:18) - anonymous [нерегистровани]

Granice entiteta???

Ne postoji taj termin!

(уторак, 17. апр 2018, 12:53) - milan [нерегистровани]

Rat

Potpuni nesmisao je o bilo kakvom ratu na tom području
uopšte govoriti jer ste dva eniteta potpuno razdvojeni
granicom i svak živi svojim mirnim i idiličnim životom u
svojem entitetu.

Granice izmedju ta dva entiteta garantuji Rusij, Kina sa
jedne strane, te USA i Engleska sa druge.

Posebni i najodgovorniji za ta dva entiteta jesu Hrvatska
za Federaciju BiH te Srbija za Republiku Srbsku.

Jasno da jasnijke ne može biti.

(понедељак, 16. апр 2018, 21:05) - Jovan [нерегистровани]

SLO

Ja neverujem u nijednu izgovorenu rec Izetbegovica,vodi istu politiku kao njegov babo.