Ђукановић добио већину у више градова и општина

Према коначним подацима црногорске Државне изборне комисије актуелни председник владајућег ДПС-а Мило Ђукановић освојио је на председничким изборима 53,9 одсто гласова.

Младен Бојанић је имао подршку 33,4 одсто бирача, Драгиња Вуксановић 8,2 одсто, Марко Милачић 2,8, Хазбија Калач 0,8, Василије Миличковић 0,48 и Добрило Дедеић 0,4 одсто гласова.

Ђукановић је убедљиво победио у Улцињу, Рожајама, Плаву, Гусињу, Петњици и Андријевици. Преко 50 одсто гласова добио је у Подгорици, Бијелом Пољу, Бару, Тивту, Цетињу, Даниловграду, Никшићу, Шавнику, Мојковцу, Жабљаку и Пљевљима.

Према подацима ДИК-а, Ђукановић је већину добио и у спушком затвору, где је од 508 притвореника и затвореника, освојио 316 гласова.

Опозиција је имала више гласова у Херцег Новом, Котору, Будви, Беранама, Колашину и Плужинама.

И поред мале излазности, опозициони кандидати су имали више гласова у свим градовима где опозиционе партије имају власт. У Будви је Ђукановић доживео велики пораз јер је добио само 43 одсто гласова.

У Подгорици, коју очекују избори за месец дана, Ђукановић је имао благу предност над осталим кандидатима уз мању излазност Подгоричана него на парламентарним изборима, када је опозиција имала значајну предност.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво