Ријечки "крстоноша" дочекан аплаузима у Загребу, разговарао са Пленковићем

Сашу Павлића, који је претходних дана препешачио око 200 километара са дрвеним крстом на леђима, на Марковом тргу у Загребу аплаузом је дочекала група родитеља и деце. Павлић се у згради хрватске владе састао са премијером Андрејем Пленковићем, а након састанка кратко се обратио окупљеним грађанима рекавши да је он свој циљ испунио.

На овај подвиг Саша Павлић се одлучио револтиран одлуком хрватских власти да пола милијарде долара дају за куповину 12 половних авиона, док у фондовима за ретке лекове и дечје болести готово да нема новца.

Како је пренео хрватски портал Индекс, Саша Павлић је са сузама у очима рекао да је пренео поруку премијеру Пленковићу и да се његов посао ту завршио.

"Ја сам своје обавио, пренео сам поруку. Ја сам свој пут завршио тиме, за све детаље питајте родитеље, ако су они задовољни, и ја сам. Хвала свима који су ме пратили, што сте помогли да дигнемо свест, надам се да ће остати нешто од тога. Вредело је све, јер ја само носим поруку и пренео сам је. Моја медијска епизода се завршила, нећу давати никакве интервјуе, па молим медије да ме пусте на миру. Реч дајем родитељима, за сва даља питања обратите се њима", рекао је кратко Павлић и удаљио се.

Премијер Пленковић се до сада није огласио поводом овог неуобичајеног сусрета.

Индекс преноси да је једна мајка, која је била са Павлићем у Влади, рекла да им је на састанку премијер рекао да за скупе лекове држава нема новца.

Када је Павлић раније данас дошао до Марковог трга, испред седишта Владе сачекала га је група грађана која му је аплаудирала.

"Ми одлучујемо хоће ли нас уопште бити. Морамо знати да заштитимо своју децу. Шта да ја тим људима кажем? Сви знамо шта ће рећи, ако уопште изађу. Отцепљени су од народа, отцепљени од свега. Зар не можемо за стотињак деце дати све што треба? Ово је питање свих нас, ви одлучујете шта ћете читати у новинама и на порталима. Четири милиона грађана ће кликнути нешто бесмислено", рекао је Павлић пред зградом Владе.

Обраћајући се онима који су данас остали у својим домовима, Павлић је рекао да ће им бити тако како им је.

"Живите у тој земљи, а ми одосмо даље одавде, где цене човека, дете и живот", истакао је Павлић пре него што је ушао у зграду Владе.

Павлић је од суботе пешачио од Ријеке до Загреба. Током пута је имао проблема са ногом, због чега је трпео велике болове.

Рекао је да је ношење крста, који је иначе сам направио, до Загреба једноставно порука да за авионе има пара, а за децу нема.

И на Тргу бана Јелачића, Павлића су дочекале мајке са болесном децом, а потом су се сви заједно упутили ка Влади.

"Желим да предам тај крст Влади да их подсећа приликом доношења одлука о деци", рекао је Павлић.

На друштвеној мрежи Фејсбук је покренута страница Саша Павлић, човек с крстом, а покренут је и Фејсбук евент "За децу, против половних авиона", који већ окупља више стотина грађана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво