Аустријски авио-превозник отказао 150 летова, два за Београд

Аустријски национални авио-превозник АУА отказао је, због синдикалних мера, 150 уместо раније најављених 70 летова. Што се Београда тиче, отказани су према плану летења планирани поласци у 5.15 и 12.05.

Раднички савет заказао је јутрос раније него што је било планирано састанак, па је због тога настао хаос на аеродрому "Швехат" код Беча.

Првобитно је било планирано да се отакже 70 летова због састанка радничког савета, на којем се пилотима и стујардима саопштавају резултати актуелних преговора о повећању плата.

Управа Радничког савета је, међутим, синоћ донела одлуку да седница почне у 5.30 часова, три сата раније од планираног.

На основу те одлуке, око 40 одсто за данас планираних летова АУА је отказано.

Према речима шефа АУА Каја Краткијуа, више од 12.000 путника погођено је овим мерама.

"Краткорочно проширење синдикалних мера показује да је циљ синдиката и радничког савета негативно утицање на пословање компаније. Не можемо прихватити да се о захтевима за већим платама и то још у време пооштрене борбе на тржишту борба води на терет наших муштерија", навео је он у саопштењу.

Због синдикалних мера данас су отказани летови из Беча за Амстердам, Базел, Болоњу, Берлин, Београд, Брисел, Букурешт, Каиро, Копенхаген, Диселдорф, Франкфурт, Женеву, Грац, Хамбург, Инсбрук, Кијев, Келн, Лајпциг, Лондон, Лијон, Милано, Минск, Москву, Минхен, Париз, Праг, Софију, Штутгарт, Техеран, Тел Авив, Венецију, Варшцаву, Загреб и Цирих, али и за Вашингтон и Торонто.

Што се Београда тиче, отказани су према плану летења планирани поласци у 5.15 и 12.05 часова.

Састанак Радничког савета сазван је пошто није дошло до напретка у преговорима о новом колективном уговору, па се размишља и о штрајку.

АУА запосленима нуди повећање плате у висини од 2,1 одсто, али синдикати и Раднички савет траже већи раст плата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи