Опозиција оштро критикује кандидатуру Ђукановића

Дан након што је Мило Ђукановић предложен за кандидата власти на изборима за председника Црне Горе, не стишава се политичка бура коју је његова кандидатура произвела, посебно у опозиционом табору.

Председнички кандидат опозиционе СДП Драгиња Вуксановић изјавила је да Мило Ђукановић није кандидат ни целе своје партије, а камоли грађана Црне Горе.

Поручила је да грађани више не смеју бити неми сведоци неправде коју, како каже, "ДПС-ов феудализам систематски годинама прави".

"Мило Ђукановић је симболички, персонално и суштински кандидат једне отуђене партијске елите коју морамо сменити", навела је Вуксановићева, преносе подгоричке "Вијести".

У опозиционом ДЕМОС-у, бившег југословенског амбасадора у Риму и кандидата опозиције на прошлим председничким изборима 2013. године Миодрага Лекића, који је подржао Вуксановићеву на изборима за председника, кажу да је кандидатура Ђукановића "наставак загрљаја власти са криминалом и корупцијом".

У ДЕМОС-у даље наводе да је код одређених кругова у власти преовладао страх од правне државе, "нарочито код оних који су у ДПС суочени са могућим расплетима својих корупционашко-криминалних афера, а што упорно захтева и ЕУ", каже се у саопштењу, преносе црногорски медији.

У опозиционом Грађанском покрету "УРА", који је на изборима подржао кандидатуру независног кандидата Младена Бојанића, кажу да је кандидатура Ђукановића у потпуности оголила кадровску структуру и потенцијале владајуће странке.

"ДПС је могао знатно раније извући зеца из шешира, чиме би представа добила на јачини", поручују из "УРА"-е, а Ђукановића називају "политичком мумијом коју покушавају да реанимирају скидањем завоја после шестог балсамовања", алудирајући на шест мандата Ђукановића на функцији премијера Црне Горе, након чега је одлучио да се повуче из политике.

Мило Ђукановић је, одлуком Главног одбора ДПС, кандидат за председника на изборима 15. априла.

Функцију председника Црне Горе већ је једном обављао, од 1998. до 2002. године, док је Црна Гора била чланица бивше заједничке државе са Србијом, Савезне Републике Југославије.

У неколико наврата био је на положају председника Владе Црне Горе.

Рок за предају кандидатура је 26. март, а председнички избори у Црној Гори, трећи од стицања независности 2006. и седми од увођења вишестраначја 1990. године, одржавају се 15. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара