Македонија је европски лидер по бежању из затвора

Са 188,7 бекстава на 10.000 затвореника, Македонија је европски лидер у тој категорији, саопштио је Савет Европе у извештају о стању у затворима у Европи, јављају македонски медији.

Ова рачуница изведена је из податка према којем је из македонских затвора у 2015. године побегло 66 од 3.400 затвореника, чиме је Македонија избила на прво место те листе испред Финске, из чијих је затвора побегло укупно десет особа.

Како се наводи у извештају Савета Европе, из македонских затвора је 2014. године побегло 114 особа.

Број затвореника највише се повећао у Бугарској 10,8 одсто и у Турској један одсто мање. Затворска популација у Србији, према том извештају, порасла је за 6,6 одсто.

Истовремено, на Исланду је број затвореника опао за 15,9 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи