Паника због мртвих голубова y Осијеку

Мртви голубови који падају с кровова и дрвећа унели су панику код грађана Осијека, посебно власника паса и мачака који страхују за своје љубимце и сумњају да је у питању отров.

Друштвеним мрежама се шире информације о наводном отрову који је бачен широм града, па и у самом центру.

О овој појави је обавештена и полиција, а реч је о сумњивом белом праху који су грађани уочили на неколико локација у граду.

Пријављено је и неколико случајева отрованих паса.

Градоначелник Осијека је на свом Фејсбук профилу саопштио да је сазвао ванредну онференцију за новинаре, као и да је сазвана ванредна седница Кризног штаба због новонастале ситуације.

Како су јавили локални медији, на састанак су позвани и запослени у инспекцијским службама, Заводу за јавно здравство, полиције, дератизатори и сви који имају информације и надлежност за деловање.

Портпарол осијечке Полицијске управе Даријо Премац је за Индекс рекао да су и данас примили пуно пријава и да излазе на терен.

Рекао је и да је полиција последњих дана има неколико различитих ситуација, па је појаснио како су најпре примали дојаве о опасним предметима, односно отрову.

"Што се тиче дојава о опасним предметима изашли смо на места догађаја и изузели предмете, који су послати на вештачење, а у неколико случајевима је било и безопасних материја", рекао је Премац.

Додао је и да су добили две пријаве о сумњи на тровање паса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи