Црна Гора подржала Британију у случају "Скрипаљ"

Црна Гора је с НАТО савезницима у Бриселу подржала Велику Британију у случају тровања бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља, преноси РТЦГ.

"Црна Гора је и у овом тренутку уз Велику Британију и подржава њене напоре да одбрани свој суверенитет и сигурност својих грађана", наводи се на Твитер профилу Владе Црне Горе.

Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија нађени су прошле недеље у несвесном стању на клупи у енглеском градићу Солсберију.

Британска премијерка Тереза Меј обећала је контрамере ако Русија не понуди објашњење како је нервни агенс, развијен у некадашњем Совјетском Савезу, доспео у Солсбери.

Руско министарство спољних послова наводи да је позвало британског амбасадора у Москви Лорија Бристоуа и уручило му протестну ноту због "неоснованих оптужби" на рачун Русије.

То министарство је одбацило реакцију британских власти на напад као "провокативну" и навело да сумња да је тровање "још један бескрупулозан покушај власти Велике Британије да дискредитују Русију".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи