Војник убио нападача испред иранске резиденције у Бечу

Испред резиденције амбасадора Ирана у Бечу аустријски војник убио је младића који је на њега насрнуо и напао га сечивом.

Због тога су испред амбасада и других дипломатских представништава појачане мере безбедности саопштила је аустријска полиција, а преноси Ројтерс.

Наводи се да није јасно шта је мотивисало 26-годишњака да изведе напад испред резиденције који се десио синоћ пола сата пре поноћи, као и да полиција проверава снимке безбедносних камера.

"Нападач је више пута убо војника. Њега је спасио непробојни прслук", казао је неименовани портпарол аустријске полиције. Он је додао да су се војник и нападач рвали на тлу.

"Војник се добро бранио, успео је да посегне за службеним оружјем и испали неколико хитаца", рекао је портпарол.

Идентитет нападача још није објављен, а до напада је дошло без икакве назнаке, објаснио је портпарол полиције Харалд Сорос.

Припадник аустријске војске покушао је најпре да се одбрани од напада ножем бибер спрејом али пошто то није успео испалио је четири метка из пиштоља Глок 17, саопштио је портпарол Министраства одбране Михаел Бауер.

Полиција је објавила да нападач аустријски држављанин.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи